Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Третя Дисциплінарна палата ВРП відсторонила від роботи суддю Володимира Орленка

01 червня 2017, 16:10

31 травня 2017 року відбулося засідання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Розглянувши, під час засідання, заяви заступника прокурора Черкаської області Семенова В.В., координатора координаційної ради Коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області "Молода Черкащина" Феофілової В.В., Краснянчука Р.В.,члени Третьої Дисциплінарної палати ВРП прийняли рішення притягнути суддю Соснівського районного суду міста Черкаси ОРЛЕНКА Володимира Васильовича до дисциплінарної відповідальності та накласти на нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади. 

Згідно з пунктом 7 статті 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і частиною другою статті 62 Закону України "Про Вищу раду правосуддя", враховуючи рішення, ухвалене Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 31 травня 2017 року, суддя Соснівського районного суду міста Черкаси Володимир Орленко відсторонений від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.