Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито реконструйовану будівлю Апеляційного суду Миколаївської області

10 серпня 2017, 18:10

10 серпня 2017 року відбулося урочисте відкриття нової реконструйованої будівлі Апеляційного суду Миколаївської області, що знаходиться за адресою: м. Миколаїв, вул. 68 Десантників, буд. 2.


В урочистостях взяли участь: голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, суддя Верховного Суду України Василь Гуменюк, заступник голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Кравченко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, перший заступник голови Миколаївської обласної адміністрації В’ячеслав Бонь, голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко, прокурор Миколаївської області Тарас Дунас, начальник УСБ України в Миколаївській області Олексій Лях, начальник Територіального управління ДСА України в Миколаївській області Віктор Сікиринський, голова Миколаївського окружного адміністративного суду В’ячеслав Князєв, голова Миколаївського господарського суду Костянтин Василяка, голови апеляційних судів України, голови місцевих судів міста Миколаєва та Миколаївської області, очільники інших державних установ цієї області, судді Апеляційного суду Миколаївської області, а також запрошені судді у відставці та державні службовці.

 

 Почесне право урочисто відкрити від реконструйоване приміщення та перерізати стрічку надано голові Ради суддів України Валентині Сімоненко, Голові Державної судової адміністрації України Зеновію  Холоднюку, голові Апеляційного суду Миколаївської області Олександру  Ржепецькому та колишньому голові Апеляційного суду Миколаївської області Миколі Ковалю.

Під час урочистого засідання з нагоди відкриття Апеляційноного суду Миколаївської області його голова Олександр Ржепецький подякував працівникам та усім причетним до процесу реконструкції приміщення особам за наполегливу працю та докладені зусилля.

     Голова Державної судової адміністрації України зазначив, що історія будівництва суду розпочалася ще у  2004 році з передачі на баланс апеляційного суду дев’ятиповерхового приміщення колишнього науково-дослідного інституту, роботи з реконструкції розпочато у грудні 2015 року  та завершено у 2017 році завдяки тривалій та плідній співпраці керівництва суду та Державної судової адміністрації України. Загальна сума, виділена для проведення реконструкції дев’ятиповерхової будівлі з підвальним та технічним поверхами склала близько 50 млн гривень.  

У дев’ятиповерховій будівлі суду забезпечено зонування основних груп приміщень за ступенем їх доступності для відвідувачів і співробітників суду з розподілом на приміщення вільного доступу та службового призначення, а саме:

приміщення вільного доступу (частково перший-другий-третій поверхи),

приміщення службового призначення (зона обмеженого доступу – частково перший-другий-третій поверхи, повністю четвертий – дев’ятий поверхи),

приміщення службового призначення (зона обмеженого доступу, що забезпечений тільки для суворо обмеженого кола осіб – підвал, технічний поверх та частина першого поверху).

Так, у підвальному приміщенні створено належні умови для конвойної служби та осіб, що тимчасового перебувають в суді під вартою, а саме:

приміщення конвою  з санвузлом;

для обвинувачених (підсудних), засуджених – 7 камер та санвузол. Для проведення дезінфекції у камерах придбано переносні бактерицидні лампи.

З рівня підвального поверху до залів судових засідань для розгляду кримінальних справ, що знаходяться поруч у двоповерховій прибудові, організовано ізольований шлях, що проходить коридором, що веде до окремої сходової клітки.

На першому поверсі розміщується вестибюльна група з ліфтовим холом та двома внутрішніми сходовими клітками, що мають вихід назовні. У будівлі три пасажирських ліфти (машинне приміщення для обслуговування ліфтів розміщується на технічному поверсі, де також облаштовано вентиляційну камеру, котельню та інші технічні приміщення).

У вестибюлі розміщується пост охорони з двома турнікетами та огородженням, встановлено два металошукачі. Для служби охорони облаштовано кімнату відпочинку.

Створено умови для відвідувачів суду (приміщення для очікування, гардероб, буфет, санвузли). Перший поверх поєднано з двоповерховою прибудовою спеціальними переходами, що ведуть до залів судових засідань (для розгляду цивільних справ – 7 залів, кримінальних – 2 зали).

Для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візку, передбачено окремий вхід, зовні на вході облаштовано пандус. Також на першому поверсі розміщується кімната для прийому керівництвом суду маломобільних груп населення.

Приміщення для прийому та відправки кореспонденції має окремий вихід на вулицю. Поруч розміщуються технічні приміщення (для копіювальної техніки, станція автоматичного газового пожежогасіння, серверна, електрощитова) та санвузли. 

На другому поверсі розташовано залу для нарад з кімнатою для президії на 49 місць, дві канцелярії (кримінальних та цивільних справ) з кімнатою для ознайомлення громадянами та юристами з матеріалами справ, відділ кадрів судової установи, медпункт.

На третьому поверсі розміщується приміщення для прийому громадян керівництвом суду, робочі приміщення та кабінети працівників апарату суду (економічно-фінансовий відділ, архів, кабінет начальника архіву, кімната для роботи з архівними документами, бібліотека юридичної літератури), санвузли.

З четвертого по дев’ятий поверхи (приміщення службового призначення) розміщуються кабінети керівництва суду, робочі кабінети суддів та працівників апарату суду, санвузли. Кабінети суддів виконано єдиним планувальним блоком з робочими приміщеннями для помічників і секретарів судових засідань.

Також на восьмому поверсі знаходиться зал для конференцій на 96 місць з кімнатою для президії, технічні приміщення, у тому числі вентиляційна камера, санвузли.

Усього в 9-типоверховій будівлі облаштовано 43 окремих кабінети суддів, та 39 кабінетів для помічників суддів та секретарів судових засідань.

Запрошені гості  привітали колектив Апеляційного суду Миколаївської області з цією подією та висловили впевненість, що учасники судового процесу та  відвідувачі суду будуть з повагою ставитися не лише до нового будинку правосуддя, а й до справедливих судових рішень, які в ньому виносяться.

Копітка праця та безпосередня участь в організаційному забезпеченні реконструкції приміщення суду окремих співробітників  суду була відзначена  Почесними грамотами Державної судової адміністрації України, Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної ради.

Після урочистої частини заходу гостей запросили на коротку екскурсію реконструйованим приміщенням.  

У цей же день відбулася робоча нарада з колективом Апеляційного суду Миколаївської області. Під час цієї наради Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк зупинився на питаннях організаційного забезпечення діяльності загальних судів Миколаївської області в умовах впровадження судової реформи в Україні.

         Наступного дня очільники органів правосуддя відвідали приміщення Одеського окружного адміністративного суду та Одеського апеляційного адміністративного суду та ознайомились з ходом реконструкції приміщень зазначених судів.