Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області відвідали студенти-правники

18 вересня 2017, 09:33

Судові засідання Господарського суду Одеської області, призначені до розгляду на 14 вересня 2017 року, відвідали студенти 3 курсу економіко-правового факультету Одеського Національного університету імені І.І. Мечникова у супроводі старшого викладача кафедри адміністративного та господарського права М.А. Баламуш.

        Перед початком судових засідань заступник начальника аналітично-інформаційного відділу М.І. Смолієнко розповіла студентам пізнавальну лекцію, яка включала в себе короткі нариси з історії становлення та розвитку суду, про діяльність суду загалом, про внутрішню структуру суду, штатну чисельність, особливості господарського судочинства, які відрізняють його від інших - цивільного, кримінального та адміністративного та сучасний стан проведення судової реформи. Також студенти дізналися про новації, які нещодавно були впроваджені в суді - проект «Електронний суд» і «Єдине вікно», які сприяють доступу громадян до правосуддя.

        Студенти відвідали одразу декілька судових засідань, одне з яких розглядалося колегіально у складі трьох суддів, а саме: головуючого судді О.В. Цісельського, суддів Р.В. Волкова та М.І. Никифорчука.

        Так головуючим суддею по справі О.В. Цісельським було роз’яснено студентам, що справи у місцевих господарських судах розглядаються суддею одноособово. Будь-яку справу, що відноситься до підсудності цього суду, залежно від категорії і складності до підсудності цього суду, може бути розглянуто колегіально у складі трьох суддів.

        В ході судових засідань, які відвідали студенти, суд не переходив до розгляду судової справи по суті та відклав їхній розгляд. Як було роз’яснено судом, що дана процесуальна дія, як то, під час першого судового засідання, була зумовлена потребою в призначенні та проведенні судової почеркознавчої експертизи, під час другого судового засідання - в наданні додаткових матеріалів у справі однією із сторін, під час третього судового засідання - відсутністю представника відповідача та уточненні позовних вимог.

        По завершенню кожного з судових засідань суддя О.В. Цісельський спілкувався з майбутніми правниками та відповідав на питання, які їх найбільше цікавили, а саме: роз’яснив студентам про дії, що передують можливості колегіального розгляду господарської справи, розповів про судову експертизу, її види, випадки призначення.

        Колектив і керівництво Господарського суду Одеської області завжди сприяє тому, щоб подібні заходи відбувались якомога частіше та були максимально пізнавальними для студентів, адже вони покликані підвищити правову культуру студентів та, безумовно, допомагають набуттю першого професійного досвіду, практичних знань та більш чіткому розумінню специфіки роботи юриста у судових органах та під час представництва осіб в суді.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду