Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центральним районним судом м.Миколаєва обрано запобіжний захід водію вантажівки, який скоїв наїзд на шестирічну дитину

18 вересня 2017, 09:55

Слідчий суддя Центрального районного суду м.Миколаєва Світлана Скрипченко обрала запобіжний захід 37-річному чоловіку, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання про обрання запобіжного заходу, 13 вересня поточного року, підозрюваний не маючі документів на право керування транспортним засобом, з грубим порушенням вимог ПДД, рухаючись заднім ходом на автомобілі «ЗіЛ» в парковій зоні, де рух автівок заборонено, скоїв наїзд на шестирічного хлопчика.

Від отриманих травм дитина загинула на місці пригоди.

Прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризику можливість останнього переховуватись від слідства та суду, з урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваному у разі доведення вини.

Окрім цього, він зазначив, що чоловіка у січні минулого було позбавлено права на керування транспортними засобами на півтора роки за скоєння адміністративного правопорушення за ст. 124 та ст. 130 КУпАП.

Підозрюваний свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Його захисник просив не обирати запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою, оскільки підозрюваний має міцні соціальні зв’язки, є єдиним годувальником у сім’ї.

За такого, на думку захисника, запобіжний захід у виді особистого зобов’язання зміг би забезпечити його належну процесуальну поведінку.

Підозрюваний також просив обрати йому більш м’який запобіжний захід.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 14.11.2017 року.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду