Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ 18–22 вересня 2017 року проводить підготовку суддів місцевих загальних судів

18 вересня 2017, 12:56

 

У вітальній промові начальник відділу  підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький розповів, що судді під час підготовки розглянуть нагальні питання судової системи, та ознайомив із деякими актуальними питаннями, які включено до програми. Також Іван Балаклицький зазначив, що, враховуючи вимоги ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, у межах підготовки буде проведено тренінг на тему: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” з наступним оцінюванням суддів та апробація тренінгів на теми: “Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності державної виконавчої служби та приватних виконавців”, “Розгляд пенсійних та інших соціальних спорів”.

У ході підготовки суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ Ольга Ступак розповість про актуальні питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ. Корисним для суддів буде обговорення особливостей судового розгляду трудових спорів. Окрім того, Ольга Ступак детально зупиниться на актуальних аспектах судового розгляду спорів щодо спадкування. Начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Гашицький розгляне питання щодо застосування Європейської конвенції з прав людини і практики Європейського суду з прав людини в цивільному судочинстві та рішення Європейського суду з прав людини проти України.

Під час свого виступу суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України Галина Канигіна розкриє важливе питання щодо призначення покарання за сукупністю злочинів та за сукупністю вироків, правила складання покарань та зарахування у строк попереднього ув’язнення  (ст.ст. 70, 71 та 72 КК України). Суддя, секретар судової палати у кримінальних справах Вищого  спеціалізованого суду  України з  розгляду  цивільних і кримінальних справ Валентина Щепоткіна обговорить актуальну тему щодо особливостей кримінального провадження на підставі угод. Важливим для використання у професійній діяльності буде виступ судді  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталії Марчук щодо розкриття проблемних питань підготовчого провадження та його ролі в забезпеченні ефективного та якісного розгляду кримінальної справи. Суддя Деснянського районного суду міста Києва Валерія Бабко зупиниться на проблемних аспектах  розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності.

Окрім того, у ході підготовки судді виконають практичні та ситуативні завдання, поділяться досвідом та обміняються думками щодо проблемних питань, які виникають у професійній діяльності.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

Джерело