Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Рівненської області залишив під вартою особу, яка підозрюється у сепаратизмі

21 вересня 2017, 09:03

Підозрюваний у посяганні на територіальну цілісність України лишатиметься в СІЗО до 5 листопада 2017 року. 

            18 вересня в Апеляційному суді Рівненської області відбувся розгляд апеляційної скарги захисника Ярослава Гранітного. У ній адвокат переконував суд у необхідності скасування ухвали суду першої інстанції від 7 вересня 2017 року та просив постановити нову ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого СБУ про продовження застосування його підзахисному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 5 листопада 2017 року.

            Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області не знайшла підстав для задоволення апеляційної скарги захисника та ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 7 вересня 2017 року залишила без змін. Ухвалюючи таке рішення колегія суддів виходила з того, що вимоги статті Кримінального кодексу України про посягання на територіальну цілісність, у чому звинувачують Ярослава Гранітного, не передбачають іншого запобіжного заходу.

          Нагадаємо, що Ярослава Гранітного підозрюють у незаконному зберіганні зброї та посяганні на територіальну цілісність України. Підозрюваний організував пікет, який відбувся 3 травня 2017 року під стінами Рівненської ОДА. Пікетувальники, а це близько 200 студентів, вимагали узаконити незаконний видобуток бурштину. Ярослав Гранітний роздав учасникам несанкціонованого заходу плакати провокаційного та агітаційного характеру з написами: «Рівненська народна республіка», «Бурштин — народу» та інші.

         Служба безпеки України наполягає, що має докази того, що акція була профінансована з Російської Федерації. Гранітному на її проведення виділили 4000$.

         Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду