Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя відбулась робоча зустріч, присвячена обговоренню запровадження системи обчислення ефективності роботи судів

21 вересня 2017, 15:05

Участь у зустрічі взяли експерти Проекту «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»: член CEPEJ Адіс Ходжич і керівник Проекту Довидас Віткаускас, експерт Петро Павличенко. Від Вищої ради правосуддя: керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, начальник управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя секретаріату ВРП Наталія Сухова, заступник начальника управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя секретаріату ВРП – завідувач відділу стратегічного планування та опрацювання нормативів забезпечення судів Наталія Осницька; від Державної судової адміністрації України начальник планово-фінансового управління Ярослав Покотило.

Під час зустрічі експерт Проекту Адіс Ходжич представив проміжні результати роботи системи обчислення ефективності роботи судів на підставі статистичних показників їхньої роботи за 2012−2015 роки.

На думку експерта, впровадження зазначеної системи як внутрішнього інструменту дасть Вищій раді правосуддя можливість відслідковувати ефективність роботи як судової системи загалом, так і окремого суду через визначення певних показників, а саме: часу розгляду справи, ефективності використання бюджетних коштів та якості результатів діяльності.

Крім того, можливо буде вчасно попередити потенціальні загрози, відреагувати на реальні проблеми, що вже виникли, відслідковувати навантаження на суддів, формувати кадрову політику, мережу судів у країні.

Як наголосив під час зустрічі керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, наразі ДСА України займається підготовкою до впровадження в Україні єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що передбачає перехід на новий рівень можливостей отримання та опрацювання інформації за різними напрямами із застосуванням новітніх технологій.  

Цей крок був би дуже корисним для ефективної діяльності в інтернет-просторі та накопичення даних в одній системі, дав би змогу оперативно отримувати показники за тими  параметрами, які потрібні для здійснення того чи іншого аналізу. Як зауважив С.Пушкар, зараз необхідно докласти зусиль для того, щоб підготувати технічне завдання та створити програмне забезпечення, що є неможливим без залучення експертів Проекту.

Підсумовуючи, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар подякував експертам та представнику ДСА України за допомогу у реалізації нових функцій Вищої ради правосуддя.

 Джерело

Прес-центр судової влади України