Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ проводить тренінг для тренерів на тему: “Психологічна адаптація до суддівської діяльності”

17 жовтня 2017, 17:12

17 жовтня 2017 року Національна школа суддів України проводить тренінг для тренерів на тему: “Психологічна адаптація до суддівської діяльності”.

Під час відкриття ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук звернув увагу на те, що забезпечення психологічної готовності до суддівської діяльності, профілактики професійної деформації та недопущення розвитку синдрому професійного вигорання суддів є одним із компонентів підготовки суддів та спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Директор Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України Сергій Максименко, у свою чергу, запевнив у своїй повазі та готовності надати допомогу  Національній школі суддів України в підготовці суддівських кадрів.

Директор навчального курсу Ганна Савченко зазначила, що вперше до співпраці з Національною школою суддів України залучаються не тільки судді, а й провідні фахівці та науковці в галузі психології з усіх регіонів України. Цей навчальний курс є унікальним не тільки тому, що відкриває психологічні особливості до суддівської діяльності, а допоможе кандидатам на посаду судді віднайти шляхи запобігання професійному вигоранню в майбутньому.

Розробниками та викладачами тренінгу є: суддя Деснянського районного суду м. Києва Валерія Бабко, прес-секретар Апеляційного суду Івано-Франківської області Людмила Безусова-Попович, провідний науковий співробітник відділу міжнародного співробітництва Національної школи суддів України Вікторія Семенюк.

Фасилітаторами запрошено головного психолога західно-українського центру “Жіночі перспективи” Світлану Бєляєву,  суддю Апеляційного суду Львівської області Наталію Курій, суддю Черкаського окружного адміністративного суду Ларису Трофімову та суддю Одеського окружного адміністративного суду Еллу Катаєву.

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ