Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

21 листопада відбудеться підготовче судове засідання у справі відносно обвинуваченого у сприянні створенню та діяльності терористичної організації

14 листопада 2017, 11:33

21 листопада 2017 року, о 16 год. 30 хв., відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина К. Особа обвинувачується у вчиненні  декількох кримінальних правопорушень:

  • за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння створенню та діяльності терористичної організації);
  • за ч. 1 ст. 110 КК України (здійснення публічних закликів, спрямованих на зміну меж території України або державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України)
  • ч. 3 ст. 109 КК України (вчинення дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації.

Справа розглядається колегіально: головуючий суддя – Грищенко О.В., судді – Бурда Б.В., Кривцова Г.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/5138/17.

Інформаційно: громадянин К. обвинувачується у тому, що у серпні 2014 року вступив до одного із військових формувань терористичної організації «Луганська народна республіка», а саме так званого «козачого полку», який вів свою незаконну діяльність на території Кадіївського та Первомайського районів Луганської областей, та почав реалізовувати свій план по зміні меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом утворення на її території іншої держави та шляхом участі у збройному супротиві силам АТО.

Також він займався вербуванням та підготовкою нових членів терористичної організації ЛНР для участі у збройному супротиві силам АТО, для вчинення актів тероризму, залякування населення, захоплення адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування та скоєння інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду