Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області спростовує інформацію розміщену в засобах масової інформації

14 листопада 2017, 11:22

На днях, в одному з місцевих друкованих засобів масової інформації була розміщена стаття невідомого автора під назвою «Суд над Іриною Люклян перенесено», в якій надана свавільна оцінка діям головуючого судді, зокрема, щодо підстав відкладення судового засідання.

З приводу цієї публікації Калуський міськрайонний суду Івано-Франківської області заявляє наступне.

Кримінальне провадження (судова справа № 345/3211/17) про обвинувачення Люклян І.О. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, надійшло на розгляд до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області 20.09.2017 р. і в порядку автоматичного розподілу було передане на розгляд головуючому судді Якиміву Р.В.

Підготовче судове засідання по даному кримінальному провадженню відбулось 30.10.2017 р.

Перше судове засідання в межах судового розгляду кримінального провадження по суті було призначене на 07.11.2017 р. Однак, цього дня розгляд зазначеного кримінального провадження не відбувся у зв’язку із зайнятістю судді Якиміва Р.В. в колегіальному розгляді кримінального провадження (судова справа № 350/1763/14-к), розгляд якого відбувається під головуванням іншого судді і де особа обвинувачується у вчиненні вбивства.

Наступне судове засідання в кримінальному провадженні відносно Люклян І.О. призначене на 13.12.2017 р.

Таким чином, як вбачається з вищенаведеного, судове засідання 07.11.2017 р. в кримінальному провадженні щодо Люклян І.О. не відбулось не через приватну зайнятість головуючого судді, а через його зайнятість в розгляді іншої кримінальної справи.

Слід відмітити, що на даний час в Калуському міськрайонному суді Івано-Франківської області, при штатній чисельності 11 суддівських посад, судочинство здійснюють тільки п’ять суддів, з яких, згідно зі спеціалізацією, лише троє розглядають кримінальні провадження з обвинувальними актами. Від початку поточного року на розгляд до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області надійшло 278 кримінальних проваджень з обвинувальними актами. В середньому на кожен робочий день в суді призначається близько 30-40 судових засідань по різних категоріях справ. Зазначене зумовлює значне навантаження на суддів і відкладення судових засідань на великі проміжки часу з об’єктивних підстав.

Тому, твердження журналістів, що «суд над Іриною Люклян потроху перетворюється на судову тяганину» є безпідставним та недоречним і може бути розцінене як тиск на суд.

Разом з тим, слід відмітити, що свобода слова в діяльності засобів масової інформації є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність українських судів.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду