Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Верховної Ради України подано законопроект про медіацію

10 липня 2013, 10:03
   Минулого тижня у ВР зареєстрований законопроект № 2425а-1 про медіацію, ініційований нардепами-регіоналами С.Ківаловим та В.Развадовським. Даний проект - це доопрацьований варіант торішнього законопроекту про медіацію № 10301-1 (авторами були С.Ківалов і В.Бондик).
   Метою законопроекту є введення на законодавчому рівні інституту медіації в Україні, створення правових умов для застосування процедури медіації. Документ визначає правові основи запровадження проведення позасудової процедури врегулювання конфліктів за взаємною згодою сторін конфлікту (медіації) і за участю посередника (медіатора), визначає її принципи і порядок проведення медіації, а також правовий статус медіатора.
   Законопроект складається з семи розділів, в яких визначаються принципи організації медіації в Україні; статус медіатора, його права та обов'язки, а також відповідальність; самоврядування медіаторів; регламентація процедури медіації від її ініціювання до моменту припинення.
   Крім того, для визначення особливостей застосування процедури медіації в окремих категоріях справ проектом закону пропонується внести зміни до КЗпП, КК, КПК, ЦПК, ГПК, КАС і Закон «Про виконавче провадження».