Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся візит судді Магістратського суду міста Нетанія до Господарського суду Одеської області

13 грудня 2017, 12:14

Вчора, 12 грудня 2017 року, в рамках робочого візиту в Україну, суддя Магістратського суду міста Нетанія, Ізраїль пан Аріел Бергнер разом із  завідуючим кафедри господарського права і процесу Національного університету «Одеська юридична академія» доктором юридичних наук, професором Олегом Подцерковним завітали до Господарського суду Одеської області. Гості зустрілися з головою Господарського суду Одеської області Володимиром Петровим.

Під час бесіди суддя пан Аріел Бергнер розповів про судову систему Ізраїля, яка представлена світськими і релігійними судами. Система світських судів, в свою чергу, включає світові, окружні, Верховний і особливі суди. Також в ході спілкування не оминули досвід Ізраїля щодо впровадження і роботи електронного судочинства. Дане питання є неабияк актуальних, адже Господарський суд Одеської області став пілотним у використанні системи «Електронний суд».

Суддя Аріель Бергнер поділився досвідом Ізраїля щодо впровадження електронного судочинства та відзначив як про переваги, так і про недоліки системи. Головною перевагою електронного судочинства є зручність та мобільність тому, що увійти в систему можна у будь-який час та перебуваючи де завгодно, використовуючи лише комп'ютер або телефон з Інтернетом Він зазначив, що система електронного суду вводилася поступово і вдосконалювалася протягом більш ніж двох років, тому проблеми, з якими можуть надалі стикнутися українські суди, з часом зникнуть і система доведе свою практичність.

На завершення зустрічі пан Аріель Бергнер висловив свою готовність до співпраці.