Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти відвідали Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

15 грудня 2017, 08:28
  • Суд для того, щоб саджати у тюрму, – так відповідали студенти Хмільницького аграрного центру ПТО, коли їх запитали, що робить суд. Проте думка юнаків та юнок змінилась після відвідин 14 грудня Хмільницького міськрайонного суду та розмови із суддею цієї державної установи – Ігорем Олійником.

Ігор Васильович цікаво та у доступній формі розповів учасникам заходу про те, як проходять судові засідання, про судову реформу в Україні та скільки потрібно вчитись, аби стати суддею.

16 студентів ХАЦПТО мали змогу задати питання, котрі їх цікавили найбільше: про сплату аліментів, загальні питання щодо спадкування та інше.

  • Суд відкритий до співпраці із навчальними закладами Хмільника та Хмільницького району. Ми готові проводити екскурсії по Хмільницькому міськрайонному суду, організовувати дні відкритих дверей та різноманітні квести. Такі заходи – чудова профілактика злочинності серед молоді, адже вони підвищують рівень правової свідомості підростаючого покоління, - зауважив наостанок суддя Хмільницького міськрайонного суду Ігор Олійник.

Студенти були у захваті від таких відвідин, а вчитель правознавства ХАЦПТО Любов Лукашева щиро подякувала Ігорю Васильовичу за цікаву та змістовну розмову із її учнями.

  • Суд для того, щоб відновити справедливість, - так хлопці та дівчата відповідали на питання про те, що ж робить суд.

 

За повідомленням прес-служби суду