Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області розглянув апеляційні скарги щодо працівників правоохоронних органів, які підозрюються у розбійному нападі

15 грудня 2017, 15:30

20 листопада 2017 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисників на ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави Сиченку В.М., Одеському Р.М. та Рагулічу В.І., які підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених  ст. ст. 364 ч. 2, 366 ч. 2, 187 ч. 4 КК України.

Зазначені особи, які працювали у відділі розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, займаючи посади старших слідчих в особливо важливих справах, підозрюються в тому, що вони, після отримання інформації про осіб, які здійснюють  перевезення по м. Одесі грошових коштів в особливо великих розмірах на автомобілі марки «Subaru», з метою заволодіння зазначеними грошима вступили у злочинну змову між собою та іншими невстановленими працівниками правоохоронних органів Одеської області на здійснення нападу на цих осіб, поєднаного з насильством, небезпечним для їх життя та здоров’я, шляхом використання працівників поліції як засобу застосування насильства. При цьому, Сиченко В.М., Одеський Р.М. та Рагуліч В.І., діючи згідно з заздалегідь розподіленими між ними ролями, зловживаючи своїм службовим становищем та повноваженнями слідчих, створюючи умови для вчинення злочину, склали завідомо недостовірні офіційні документи та внесли до офіційних документів завідомо недостовірні відомості про вчинення злочину особою, яка користується автомобілем марки «Subaru», які підписали та погодили з прокурором.  Після цього, у жовтні 2017 року, залучивши до своїх дій інших працівників правоохоронних органів, за допомогою яких рух автомобілю «Subaru» був заблокований на вул. Базарній у м. Одесі, а до осіб, що перевозили грошові кошти у сумі 120 000 $ було застосовано насильство, яке є небезпечним для життя та здоров’я потерпілих, Сиченко В.М., Одеський Р.М. та Рагуліч В.І. склали протокол обшуку, у який внесли завідомо недостовірні відомості про виявлення та вилучення з автомобілю «Subaru» зброї та боєприпасів, а здобуті в результаті розбійного нападу грошові кошти у сумі 120 000 $ розподілили між собою та іншими невстановленими працівниками правоохоронних органів Одеської області. 

Ухвалами слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси були задоволені клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області про застосування до підозрюваних Сиченка В.М., Одеського Р.М. та Рагуліча В.І. запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зазначені ухвали суду першої інстанції були оскаржені до апеляційного суду захисниками підозрюваних Сиченка В.М., Одеського Р.М. та Рагуліча В.І., які наполягали на скасуванні цих ухвал та обранні підозрюваним запобіжного заходу у виді домашнього арешту на певний період доби.

За результатами апеляційного розгляду апеляційна скарга захисника підозрюваного Сиченка В.М. частково задоволена, ухвала слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси скасована та постановлена нова, якою до підозрюваного Сиченка В.М. застосований запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Разом із тим, апеляційні скарги захисників підозрюваного Рагуліча В.І. та Одеського Р.М. відхилені, а ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси щодо підозрюваних Рагуліча В.І. та Одеського Р.М. залишені без змін.

 

       За повідомленням прес-служби суду