Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ружинський районний суд Житомирської області святкує новосілля

19 червня 2017, 11:13

Після завершення ремонтних робіт 16 червня 2017 року у смт. Ружин  відбулося урочисте відкриття приміщення Ружинського районного суду Житомирської області.

 

Відкриття приміщення Ружинського районного суду Житомирської області після капітального ремонту стало довгоочікуваною подією, адже будівля перебувала в неналежному стані для здійснення правосуддя та потребувала ремонту.

В урочистостях взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, заступник Голови Ради суддів України Богдан Моніч, начальник Територіального управління Державної судової адмінсітрації України в Житомирській області Василь Морей,  голова Ружинського районного суду Зоя Руденко, голова Ружинської районної державної адміністрації Наталія Скавінська, голова Ружинської районної ради Микола Марущак, секретар Ружинської селищної ради Олександр Голушко, голови та керівники апаратів місцевих загальних судів, представники правоохоронних органів району та громадськості.

Розпочинаючи урочистості, Голова Державної судової адміністрації України відзначив, що на оновлену будівлю суду чекали багато років. "Зараз головне те, що судді та працівники апарату працюватимуть у сучасній судовій установі", - сказав Зеновій Холоднюк.

Голова ДСА України відмітив, що на сьогодні судова влада має кошти для капітальних видатків. Планується до 2020 року привести всі приміщення системи правосуддя в належний стан.

Голова Державної судової адміністрації України вручив представникам системи правосуддя Житомирщини заохочувальні відзнаки ДСА України.        

        

Заступник Голови Ради суддів України зазначив, що відкриття нового приміщення – це свято для суддів та колективу суду. Адже, коли судові органи отримують оновлене приміщення, вони можуть нормально і злагоджено працювати. Богдан Моніч наголосив, що останніми роками, завдяки Державній судовій адміністрації України, її територіальному управлінню, Житомирщина відкриває все більше оновлених приміщень судів. Від імені Ради суддів України побажав, аби цей Будинок Правосуддя став храмом правосуддя, об’єктивності і неупередженості.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей зазначив, що на сьогодні Ружинський районний суд розміщено в нових умовах. Територіальним управлінням вживались заходи із приведення старого приміщення в належний стан та створення належних умов для суддів, працівників апарату суду та відвідувачів Ружинського районного суду. 

У приміщенні суду встановлено автономне газове опалення, проведено ремонт покрівлі, здійснено утеплення і ремонт фасаду будівлі, проведено заміну 44 старих вікон на металопластикові, замінено повністю електромережу приміщення суду, здійснено благоустрій  прибудинкової території. Під час ремонтних робіт враховані як інтереси працівників, так і інтереси відвідувачів суду, в тому числі мало мобільних груп населення. Облаштовано окремий службовий вхід для конвоювання підсудних, приміщення для розміщення конвою та 2 камери для утримання підсудних.

З вітальним словом до присутніх звернулися: голова Ружинської районної державної адміністрації Наталія Скавінська та голова Ружинської районної ради Микола Марущак, секретар Ружинської селищної ради Олександр Галушко.

Голова Ружинського районного суду Житомирської області Зоя Руденко висловила вдячність  всім, хто брав активну участь у забезпеченні проведення ремонту приміщення та організацію відкриття оновленого будинку правосуддя.

 

         На завершення урочистостей відбулася екскурсія оновленим приміщенням Ружинського районного суду.

        Того ж дня в Ружинському районному суді відбулась нарада, в якій взяли участь голови місцевих загальних судів, судді, керівники апаратів районних судів, працівники апарату Ружинського районного суду та Територіального управління ДСА України в Житомирській області.

Під час наради Зеновій Холоднюк зазначив, що сьогодні ДСА України активно працює над створенням належних умов доступу громадян до правосуддя, покращенням матеріально-технічної бази судів аби органи і установи судової системи ставали доступнішими та відкритішими для суспільства. Голова ДСА України детально поінформував присутніх про стан фінансування судової системи України та судів Житомирщини.

         "Ми зможемо значно покращити матеріально-технічний стан судів. Цей рік стане історичним у створенні належних умов для здійснення правосуддя", - наголосив Зеновій Холоднюк.

         Голова ДСА України коротко розповів учасникам наради, що постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 358 "Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя" урегульовано питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя і працівників Національної школи суддів України та зазначив, що реалізація документа забезпечила дотримання гарантій незалежності судової влади і, як наслідок, збільшився рівень середньої заробітної плати в судах.