Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Червонозаводського районного суду міста Харкова Міндарьову М.Ю. звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку

29 серпня 2017, 17:57

Вища рада правосуддя 29 серпня 2017 року розглянула питання про звільнення Міндарьової Марини Юріївни з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкована підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 лютого 2017 року № 283/2дп/15-17.

Доповідач із зазначеного питання – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що 20 лютого 2017 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Міндарьової Марини Юріївни, відкриту за заявами Сімонова М.Г. та заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М., ухвалила рішення № 283/2дп/15-17 про притягнення цієї судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Підставою для прийняття вказаного рішення стали істотні порушення законодавства, допущені суддею під час розгляду справ про накладення на осіб, осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період Революції гідності, адміністративних стягнень у вигляді арешту строком на 15 діб на підставі статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівників міліції.

«Допущені суддею істотні порушення норм процесуального права були кваліфіковані Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя як істотний дисциплінарний поступок, що є несумісним зі статусом судді, на підставі чого Друга Дисциплінарна палата вирішила притягнути Міндарьову М.Ю. до дисциплінарної відповідальності та застосувати до неї стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення її з посади судді», – зазначив В.Беляневич.

Зауважимо, що 30 травня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула скаргу судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Міндарьової Марини Юріївни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 лютого 2017 року № 283/2дп/15-17 та залишила без змін зазначене рішення про притягнення вказаної судді до дисциплінарної відповідальності.

 Джерело

Прес-центр судової влади України