Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява Апеляційного суду міста Києва: повідомлення в ЗМІ про розгляд кримінального провадження щодо вандала, який зруйнував пам'ятник героям Небесної Сотні, не відповідає дійсності

10 жовтня 2017, 12:49

Відповідно до п. 6 Кодексу етики українського журналіста, повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста. Представники засобів масової інформації повинні здійснювати кроки для перевірки автентичності усіх повідомлень, відео – та аудіо матеріалів, отриманих від представників загалу, фрілансерів, прес-служб та інших джерел.

Так, 10 жовтня 2017 року у соціальній мережі Facebook з’явилася інформація про те, що Апеляційний суд міста Києва звільнив з під варти мешканця міста Севастополь, якому Печерський районний суд міста Києва  06 жовтня 2017 року обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці за підозрою у вчиненні дій, передбачених ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=514555495603592&id=100011474375819 ).

Дану інформацію було доведено невизначеному колу осіб, оскільки поширено в загальнодоступній мережі Інтернет.

Повідомляємо, що розповсюджена інформація є безпідставною та недостовірною, вказана заява не відповідає фактичним обставинам з огляду на те, що Апеляційний суд міста Києва не розглядав апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду міста Києва у даному кримінальному провадженні.

Тож, закликаємо, як працівників ЗМІ, так і представників громадськості при оприлюдненні інформації щодо діяльності судової влади свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності!

Разом з тим, свобода слова в діяльності засобів масової інформації  є одним з найважливіших інститутів демократії, тому Апеляційний суд міста Києва з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність Апеляційного суду міста Києва.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду