Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні викладачі пізнавали роботу суду зсередини

11 жовтня 2017, 15:28

Сьогодні аспіранти факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського завітали до Будинку адміністративних судів, щоб наочно ознайомитись із функціонуванням судової гілки влади та особливостями розгляду судових справ у науковій та освітній сферах.

Знайомство гостей із Вінницьким апеляційним адміністративним судом почалося із розповідей начальників відділів Дмитра Грубара та Олени Мілієнко про історію адміністративного судочинства та діяльність суду на сучасному етапі . Особливу увагу було приділено інноваційним підходам до роботи судової установи, які вже позитивно зарекомендували себе серед громадськості.

У приміщенні конференц-залу суду відвідувачі отримали можливість поспілкуватись із суддею-спікером Андрієм Загороднюком, який розповів про основи та принципи відправлення правосуддя в адміністративному судочинстві. Враховуючи, що гості суду вивчають навчальну дисципліну «Правове забезпечення наукової освітньої діяльності», вони отримали нагоду почути від судді приклади з судової практики саме у сфері освіти.

Завершальним етапом екскурсії стало наочне спостерігання за особливостями судового процесу безпосередньо під час судового засідання.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду