Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найкращі європейські практики в оновленому Верховному Суді

13 жовтня 2017, 09:07



           
           


Найкращі європейські практики в оновленому Верховному Суді

Найкращі європейські практики буде впроваджено в новому Верховному Суді в рамках проекту Twinning “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні”.

13 жовтня 2017 року відбудеться захід з нагоди офіційного відкриття вказаного проекту Twinning. Участь у заході візьмуть представники Верховного Суду України й судової влади України, Адміністрації Президента України, Представництва Європейського Союзу в Україні, посольств Німеччини, Латвії в Україні, Міністерства юстиції Латвії та партнерських установ від ЄС.

Завдання проекту Twinning: посилення інституційної спроможності Верховного Суду шляхом формування єдиної судової практики під час здійснення правосуддя, правильного застосування чинного законодавства й уникнення судових помилок, а також забезпечення реалізації принципу доступу громадян до правосуддя та принципу верховенства права в Україні.

Проект Twinning включає три компоненти:

Компонент 1: приведення нормативно-правової бази, яка стосується діяльності Верховного Суду, у відповідність до кращих європейських практик шляхом проведення порівняльного аналізу національного та європейського законодавства щодо діяльності найвищого судового органу та підготовки відповідних правових рекомендацій;

Компонент 2: підвищення рівня професіоналізму суддів Верховного Суду за допомогою проведення тренінгів, семінарів, конференцій, а також організації навчальних візитів до країн-членів ЄС;

Компонент 3: посилення адміністративного потенціалу Верховного Суду шляхом навчання працівників цієї установи, поліпшення доступу громадськості до інформації стосовно ролі, статусу та діяльності найвищого судового органуУкраїни, а також покращення робочих процесів і системи відеоконференцзв’язку.

Дані про проект:

Виконавець: Німецький фонд міжнародного правового співробітництва (IRZ) та Міністерство юстиції Латвійської Республіки.

Термін реалізації: 24 місяці.

Бюджет: близько 1,3 млн євро.

Час проведення заходу: з 14:30 до 16:00.

Місце проведення: м. Київ, вул. П. Орлика, 8 (Кловський палац), кім. № 128.

Довідка: Twinning – інструмент інституціональної розбудови й нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів. Визначальною рисою проектів Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом у окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС.

Проект Twinning фінансується Європейським Союзом

Представників засобів масової інформації запрошуємо акредитуватися за тел.: (044) 594-54-41, (044) 594-54-11, (097)-255-12-99, e-mail presa@scourt.gov.ua.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВСУ