Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутат сплатить штраф за адмінправопорушення, пов’язане з корупцією

24 жовтня 2017, 17:38

23 жовтня суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги депутата Вінницької обласної ради Григорія Зозулі, який вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Постанову суду першої інстанції змінив лише у частині накладення стягнення.

Державний службовець вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Однак Григорій Зозуля винним себе не вважає. Тому постанову міського суду просив скасувати, а справу – закрити.

«Умислу приховати дані про «Лексус» в мене не було. Я придбав автомобіль 10 березня цього року, а повідомив НАЗК про це 24 березня. Запізнився лише на чотири дні», – переконував чиновник та нарікав на проблеми в роботі сайту відомства.

Натомість прокурор повідомила офіційну інформацію, в якій вказано, коли сторінка НАЗК працювала зі збоями. Але в ті часові проміжки подати е-декларацію чиновник не намагався. 

«Я не можу бути на ногах цілодобово. В мене – діти, мама, робота, волонтерська діяльність. Я більше сорока разів їздив в АТО. До того ж  не володію комп’ютером. Мені син допомагає», – сказав у судових дебатах Григорій Зозуля.

До речі, за законом державний службовець повинен повідомити НАЗК про суттєві зміни в майновому стані упродовж десяти днів з моменту придбання майна.

Джерело

Прес-центр Апеляційного суду Вінницької області