Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя підтримала утворення Чернівецького окружного суду та Черкаського окружного суду

07 листопада 2017, 15:48

Вища рада правосуддя 7 листопада 2017 року розглянула питання щодо утворення Чернівецького окружного суду та Черкаського окружного суду, а також ліквідації низки судів.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що 30 жовтня 2017 року з Адміністрації Президента України надійшов лист із проханням повідомити позицію Вищої ради правосуддя щодо проекту Указу Президента України «Про ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружного суду».

Зокрема, зазначеним проектом передбачається ліквідувати Першотравневий, Садгірський і Шевченківський районні суди міста Чернівців та утворити Чернівецький окружний суд.

З наданого Державною судовою адміністрацією України обґрунтування вбачаєтьсящо підставою для ліквідації та утворення судів є зміна адміністративно-територіального устрою Чернівецької області, а саме скасування з 1 грудня 2016 року районного поділу міста Чернівцівта ліквідація його Першотравневого, Садгірського і Шевченківського районів.

Також проектом передбачається ліквідувати Черкаський районний суд Черкаської області, Придніпровський і Соснівський районні суди міста Черкас та утворити Черкаський окружний суд.

Як зазначено у наданому Державною судовою адміністрацією України обґрунтуванні, підставою для ліквідації та утворення зазначених судів є оптимізація видатків державного бюджету. З тієї самої підстави пропонується ліквідувати Чигиринський районний суд Черкаської області.

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича та Голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, Вища рада правосуддя ухвалила підтримати ліквідацію Першотравневого, Садгірського і Шевченківського районних судів міста Чернівці та утворення Чернівецького окружного суду, а також підтримати ліквідацію Черкаського і Чигиринського районних судів Черкаської області, Придніпровського і Соснівського районних судів міста Черкас та утворення Черкаського окружного суду.

 Прес-центр судової влади України