Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-служба ВССУ спростовує інформацію, поширену 8 листопада у соціальній мережі «Facebook» Романом Маселком

08 листопада 2017, 17:42

8 листопада 2017 року на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook» Роман Маселко поширив повідомлення про те, що судді ВССУ Сергій Слинько та Станіслав Кравченко звільнили з-під варти Пукача О.П., що дало можливість йому утекти. Зазначена інформація є неповною, що спричинило поширення спотворених повідомлень у ЗМІ.

Зважаючи на ситуацію, прес-служба ВССУ вважає за необхідне довести до громадськості таку інформацію.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі суддів Глоса Л.Ф., Слинька С.С., Кравченка С.І. 5 листопада 2003 року дійсно розглядала апеляцію Пукача О.П. та його захисників на постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 23 жовтня 2003 року, якою щодо Пукача О.П., обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України(зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу), було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас, як видно з наданої Романом Маселком ухвали, Пукач О.П. на той час у вчиненні вбивства Гонгадзе Г.Р. не звинувачувався.

Після зміни йому запобіжного заходу на підписку про невиїзд слідство ще тривало близько 8 місяців, подань про зміну запобіжного заходу на більш суворий не надходило, провадження у справі було закрито постановленням відповідної ухвали суду.

Прес-служба ВССУ звертається до представників громадських організацій та ЗМІ ретельніше перевіряти факти перед поширенням інформації, запобігати розповсюдженню спотвореної інформації, спрямованої на підрив довіри до судової влади.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВССУ