Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя

21 листопада 2017, 09:05

17 листопада 2017 року в рамках навчального заходу Національної школи суддів України відбулося чергове засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя (далі – Консультативна рада голів судів).

Відповідно до Положення про Консультативну раду голів судів при Вищій раді правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 30 травня 2017 року, Консультативна рада голів судів є дорадчим органом, утвореним з метою належної комунікації між Вищою радою правосуддя та судами для забезпечення незалежності судової влади, суду та суддів, колективного вирішення основних питань діяльності судів та виконання інших консультативних функцій.

У засіданні взяли участь голови апеляційних судів, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, заступник Голови Ради суддів України Богдан Моніч та інші запрошені представники системи правосуддя України.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк подякував присутнім за участь у засіданні та наголосив на важливості обговорення актуальних проблем, необхідності побудови ефективної комунікації як всередині системи правосуддя, так і між судами та ЗМІ, громадськістю, іншими гілками державної влади.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк висвітлив актуальні питання щодо оптимізації системи судоустрою та нової мережі судів, яка розробляється з урахуванням пропозицій та зауважень суддів.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков доповів про особливості та проблеми проведення конкурсів на посади суддів, кваліфікаційного оцінювання, переведення суддів.

Заступник Голови Ради суддів України Богдан Моніч звернув увагу на інші питання, що турбують суддів, зокрема питання фінансового забезпечення.

Під час засідання очільники апеляційних судів мали можливість поставити запитання представникам органів суддівського врядування та самоврядування, поділитися проблемами та пропозиціями щодо вирішення кадрових, організаційних та інших актуальних питань. У зв’язку з обранням Віктора Городовенка, який виконував обов’язки секретаря Консультативної ради голів судів, суддею Конституційного Суду України новим секретарем Консультативної ради голів судів шляхом голосування було обрано голову апеляційного суду міста Києва Ярослава Головачова.

Присутні на засіданні висловили сподівання на продовження ефективної співпраці в рамках Консультативної ради голів судів, що сприятиме оперативному обміну інформацією щодо функціонування судової влади.

 Фотогалерея

Прес-центр судової влади України