Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася урочиста церемонія складення присяги судді Конституційного Суду України Віктора Городовенка

21 листопада 2017, 14:33

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, який об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. І саме у цей пам’ятний день, коли Україна обрала демократичний європейський шлях, у Конституційному Суді України відбулася урочиста церемонія складення присяги суддею Конституційного Суду України Віктором Городовенком.

Ця подія вперше відбувалася у Залі засідань Конституційного Суду України і увійшла в історію органу конституційної юрисдикції України.

Віктор Городовенко був призначений суддею  Конституційного Суду України на ХІV позачерговому з’їзді суддів України, який відбувся 13 листопада 2017 року. Відповідно до статті 148 Конституції України, статті 17 Закону України „Про Конституційний Суд України“ суддя Конституційного Суду України набуває повноважень з дня складення ним присяги на спеціальному пленарному засіданні Суду. Спеціальне пленарне засідання Суду відбувається за скликанням Голови КСУ або судді КСУ, який виконує його обов’язки, не пізніше п’ятого робочого дня з дня призначення судді на посаду.

На урочистому засіданні суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко склав присягу та засвідчив її текст особистим підписом. Також відбулося вручення йому суддівської мантії, нагрудного знаку та посвідчення судді Конституційного Суду України.

На спеціальному пленарному засіданні Суду були присутні  судді Конституційного Суду України Михайло Гультай, Михайло Запорожець, Олександр Касмінін, Віктор Колісник, Віктор Кривенко, Олександр Литвинов, Микола Мельник, Володимир Мойсик, Сергій Сас, Ігор Сліденко, Олександр Тупицький, Наталя Шаптала, Станіслав Шевчук, судді Конституційного Суду України у відставці, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Анатолій Селіванов, керівник Секретаріату Конституційного Суду України Ярослав Василькевич, працівники Суду, представники засобів масової інформації, інші громадяни України.

Джерело

За повідомленням прес-служби КСУ