Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Придніпровський районний суд м. Черкаси роз'яснив порядок роботи до початку діяльності Черкаського окружного суду

13 грудня 2017, 10:13

Президент України 12 грудня 2017 року підписав Указ  №412/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів»  http://www.president.gov.ua/documents/4122017-23222 .

Згідно з Указом №412/2017, відповідно до Конституції України та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», ліквідуються Черкаський районний суд Черкаської області, Чигиринський районний суд Черкаської області, Придніпровський районний суд міста Черкас та Соснівський районний суд міста Черкас. Натомість утворюється Черкаський окружний суд із місцезнаходженням в місті Черкасах, юрисдикція якого поширюватиметься на райони, де раніше діяли суди, що ліквідуються.

В той же час відповідно до п. 3 Розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 року - районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Оскільки на даний час не розпочав свою діяльність Черкаський окружний суд,  то Придніпровський районний суд м. Черкаси продовжує свою роботу в звичайному режимі, приймаються всі заяви та звернення без виключення, справи з розгляду не знімаються.

Про будь-які зміни в організації роботи Придніпровського районного суду м. Черкаси буде повідомлено додатково на офіційному сайті суду, повідомляє прес-служба суду.