Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Черкаської області проведено конференцію: "Судове адміністрування як складова реформи правосуддя"

14 грудня 2017, 17:37

13 грудня 2017 році в приміщенні Апеляційного суду Черкаської області спільно з територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Черкаській області було проведено наукову конференцію на тему: «Судове адміністрування як складова реформи правосуддя». Під час заходу учасники  обговорили стан здійснення правосуддя в області, а також принагідно привітали один одного з професійним святом – Днем працівників суду. На захід було запрошено голів судів та керівників апаратів судів Черкаської області, суддів у відставці та працівників територіального управління Держдавної судової адміністрації.

Ведучою заходу була суддя-спікер Апеляційного суду Черкаської області Оксана Карпенко. «Не дивлячись на те, що останнім часом на адресу судів та суддів звучать слова недовіри, я глибоко переконана, що переважна більшість суддів та працівників апарату судів сумлінно, чесно та неупереджено виконують свої професійні обов’язки навіть в умовах постійної критики, викликів, а іноді і прямих погроз», - зазначила Оксана Карпенко під час своєї вітальної промови.

У вступному слові голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко привітав представників ТУ ДСА в Черкаській області з річницею створення, а також усіх присутніх з наступаючим святом – Днем працівників суду. Володимир Бабенко окреслив нагальні проблеми у життєдіяльності судової системи Черкаської області. Зокрема, торкнувся питання недостатнього кадрового забезпечення судів області, що впливає на завантаженість суддів та ефективність судового розгляду. Голова Апеляційного суду Черкаської області висловив упевненість, що попри таку ситуацію, судді докладають всіх зусиль для зміцнення демократичних засад судочинства, реалізації та захисту прав і законних інтересів кожного громадянина. «Приємно відзначити, що на підведенні підсумків роботи Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Черкаська область була відзначена, де найменша кількість скасованих рішень по цивільних справах від кількості зареєстрованих касаційних проваджень в країні, що становить 9,2%», - сказав Володимир Бабенко. Також він зауважив, що ефективність судочинства визначається не тільки наявною системою правосуддя, а й складом суддівського корпусу та висловив переконання, що зміцнення авторитету судів повинно базуватись на їх кваліфікованості та незалежності в прийнятті рішень. «Сподіваюсь, що зі створенням нового Верховного Суду України роль судової влади займе рівноправне місце поряд з законодавчою та виконавчою гілками влади в Україні, а суддя буде почесним її носієм» - зазначив він.

Володимир Бабенко вручив Почесні відзнаки Апеляційного суду Черкаської області - ордени "Знак Пошани" суддям у відставці Андрію Олександровичу Смоляру та Володимиру Сергійовичу Пальонному за особистий внесок у розвиток судової системи Черкаської області та багаторічну сумлінну працю.

З вітальним словом перед присутніми виступили також начальник ТУ ДСА в Черкаській області Світлана Шевченко та заступник начальника ТУ ДСА в Черкаській області Юрій Будченко. У своєму виступі Світлана Шевченко привітала присутніх колег з нагоди 15-ї річниці створення Державної судової адміністрації та доповіла про пріоритети діяльності територіального управління. Юрій Будченко здійснив екскурс в історію становлення та розвитку організаційного забезпечення судів Черкащини, а також поділився планами та проектами в роботі установи.

Насамкінець, з прийдешнім святом присутніх працівників судової системи музичним дарунком привітали учні підшефного закладу Апеляційного суду Черкаської області  – Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради. Діти співали пісні та розказували гуморески.

Юні артисти вручили голові Апеляційного суду Черкаської області та начальнику ТУ ДСА в Черкаській області Світлані Шевченко святковий коровай та оберіг. Натомість отримали солодкі подарунки.

За повідомленням прес-служби суду