Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України призначила заступника Голови ДСА України

23 травня 2014, 14:18

 23 травня 2014 року відбулося засідання Ради суддів України. Окрім членів Ради в засіданні взяли участь голови рад суддів спеціалізованих судів  та Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, представники ЗМІ.

На початку засідання Рада розглянула подання Голови ДСА України та одноголосно прийняла рішення про призначення заступником Голови ДСА України Людмили Гізатуліної.

Також, за підсумками обговорення Радою схвалено рекомендації щодо порядку обрання делегатів на конференції суддів адміністративних, господарських і загальних судів та делегатів ХІІ позачергового з'їзду суддів України та затверджено Орієнтовній розрахунок кількості делегатів на ХІІ позачерговий з’їзд суддів України в розрізі адміністративно-територіальних одиниць (областей і міста Києва) та юрисдикцій.

На засіданні розглянуто питання підготовки до розгляду ХІІ позачерговим з’їздом суддів України щодо звільнення з посад суддів Конституційного Суду України відповідно до пропозиції, передбаченої постановою Верховної Ради України від 24 лютого 2014 року № 775-VІІ «Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду України присяги судді», відповідно до статей 113, 114, 123-126 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Радою суддів України прийнято рішення додатково вивчити зазначене питання та з’ясувати позицію суддів Конституційного Суду України, обраних за квотою з’їзду суддів України, щодо їх звільнення із займаних посад.

Члени Ради затвердили План організаційних заходів щодо підготовки та проведення ХІІ позачергового з’їзду суддів України та внесли зміни до рішення Ради суддів України від 25 квітня 2014 року № 17 стосовно підготовки та проведення ХІI позачергового з’їзду суддів України, а саме:

до пункту 2 – місцем проведення ХІI позачергового з’їзду суддів України визначено НСК «Олімпійський» (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 55);

до пункту 3 – змінено дату надсилання протоколів зборів та конференцій суддів з 2 червня на 10 червня 2014 року;

доповнено пункт 4 – щодо запрошення на ХІI позачерговий з’їзд суддів України також суддів Конституційного Суду України, Верховного Суду України, членів Вищої ради юстиції та членів Ради суддів України;

у підпункті 1 пункту 7 слова «стан фінансування та організаційного забезпечення діяльності судів» виключено;

у підпункті 2 пункту 7 слово «звіт» замінено словом «інформація».

Питання про заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів місцевими та апеляційними судами загальної юрисдикції та установами судової влади вирішено вивчити детальніше та обговорити на наступному засіданні.

Член Ради суддів України Володимир Погребняк озвучив пропозиції до окремих законопроектів стосовно внесення змін до законодавства України про судоустрій і статус суддів, які також вирішено вивчити детальніше та обговорити на наступному засіданні.