Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила звернення до депутатів Кам'янець-Подільської міської ради

14 серпня 2017, 14:24

27 липня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила звернення до депутатів Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області, в якому звернула увагу депутатів на неприпустимість дій, що можуть бути розцінені як спроби впливу на суддів і судові рішення у позапроцесуальний спосіб.

У зверненні, зокрема, зазначається, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні утримуватися від заяв та дій, що можуть підірвати незалежність судової влади.

У ВРП наголошують, що незалежність суддів гарантується статтею 129 Конституції України, якою встановлено, що судді при здійсненні правосуддя незалежні і підкоряються лише закону.

Відповідно до статті 6 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискридитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забооняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

З текстом звернення можна ознайомитись тут