Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17-18 серпня 2017 року на базі Львівського регіонального відділення НШСУ проводиться апробація тренінгу на тему: “Особливості розгляду сімейних справ”.

18 серпня 2017, 14:15

17-18 серпня 2017 року на базі Львівського регіонального відділення НШСУ проводиться апробація тренінгу на тему: “Особливості розгляду сімейних справ”.

Захід відкрили – проректор з підготовки кадрів для судових органів Анатолій Костенко, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук Галина Юровська та директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна. Анатолій Костенко привітав викладачів та слухачів із цим важливим кроком – апробацією одного з тренінгів блоку “Цивільне судочинство” щодо розгляду сімейних спорів, повідомив, що даний тренінг є частиною програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, над яким інтенсивно працює НШСУ. Галина Юровська звернулась до учасників заходу із проханням згадати, з якими проблемами вони зустрічалися при розгляді сімейних справ, висловлювати свої критичні зауваження, що допоможуть розробникам при необхідності доопрацювати цей курс та його удосконалити. Оксана Польна подякувала учасникам за активність, оцінки та пропозиції щодо вдосконалення навчальних курсів, які безумовно беруться до уваги і вважаються важливими показниками роботи, зокрема регіонального відділення.

До проведення апробації даного курсу залучені – суддя у відставці Тетяна Гірник, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Андрій Малєєв, суддя Лубленського міськрайонного суду Полтавської області Василь Даценко, суддя Буського районного суду Львівської області Ганна Шендрікова, суддя Червоноградського міського суду Львівської області Андрій Жураковський.

Програма тренінгу складається з двох модулів з назвами “Загальні засади здійснення судочинства у сімейних справах”, “Особливості розгляду окремих категорій сімейних справ”.

У межах модулів судді прослухають інтерактивні лекції із залученням до дискусій щодо питань, які виникають у практиці; переглянуть відеоролики, візьмуть участь в анонімному тестуванні з допомогою клікерів, з одночасним обговоренням спірних моментів; виконають практичні завдання в малих групах та презентують результати такої роботи; стануть учасниками рольових ігор. Кожен день роботи розпочинатиметься з висловлення очікувань слухачів та підведення підсумків наприкінці.

Сімейні спори — це конфлікти, які виникають між подружжям у рамках сімейного законодавства і регулюються Сімейним та Цивільним кодексом України. На суд покладено обов’язок врегулювання однієї з найскладніших категорій справ і Школа суддів не могла оминути увагою необхідність впровадження курсу, який тією чи іншою мірою полегшить розв’язання правових колізій в процесі розгляду сімейних спорів. 

Джерело