Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

“Телефонна” шахрайка з-під варти просилась під домашній арешт

22 вересня 2017, 14:48

21 вересня 2017 року суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Л.Т. Базан відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченої Ольги С. про заміну обраного їй запобіжного заходу —  з тримання під вартою на домашній арешт.

Органами досудового слідства 40-річна Олена С. обвинувачується у вчинені кримінальних порушень, передбачених ч.2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб). Крім того, відносно неї направлено обвинувальні акти: до Житомирського міського суду (за ч.2 ст. 190 КК України); Рівненського міського суду (за ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 190 КК України); Шевченківського районного суду м. Києва (за ч.3 ст. 186 КК України).

Як було встановлено, невстановлена слідством особа телефонувала до самотніх пенсіонерів, вводила їх в оману, що онук скоїв злочин проти працівника поліції і пропонували залагодити справу за грошову винагороду. Не даючи змогу людині оговтатись, випитувала адресу, а Олена С. одразу їхала та забирала обумовлену суму.

Прокурор щодо задоволення клопотання заперечив, оскільки Олена С. обвинувачується у вчинені значної кількості епізодів злочинів середньої тяжкості та тяжких злочинах проти власності, вчинених проти людей старшого віку.

Також просив врахувати, що обвинувачена ніде не працює, жодних доходів та засобів до існування не має і у разі обрання більш м'якого запобіжного заходу не виключена можливість вчиняти аналогічні кримінальні правопорушення, ухилятись від суду, перешкоджати досудовому розслідуванню.

Враховуючи існуючи ризики, суд ще на 2 місяці (до 19 листопада 2017 р.) продовжив строк тримання Олени С. під вартою.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду