Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внаслідок допущених процесуальних порушень, суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого прокуратури Миколаївської області

16 листопада 2017, 13:13

14 листопада слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання слідчого щодо продовження терміну раніше обраного запобіжного заходу у виді домашнього арешту головному державному ревізору-інспектору ГУ ДФС в області.

Нагадаємо, остання підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України. Відповідно до матеріалів клопотання, 12.07.2017 року вона за попередньою змовою з іншим співробітником ГУ ДФС в області, вимагали та отримали від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 4,5 тис грн.

Ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва від 18.07.2017 року їй було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, який 13.09.2017 року продовжено судом до 12.11.2017 року.

Клопотання про продовження строку дії раніше обраного запобіжного заходу надійшло до канцелярії суду з порушенням вимог ст.199 КПК України, відповідно до яких зазначені клопотання мають подаватись не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення дії попередньої ухвали.

У ході розгляду клопотання судом встановлено, що підозрюваній та її захисникам в порушення вимог ч.2 ст.184 КПК України не були надані для ознайомлення матеріали клопотання у повному обсязі.

З огляду на це, суд оголосив перерву для ознайомлення та зобов’язав слідчого надати підозрюваній та її захисникам матеріали клопотання, що не були надані раніше. Зазначені матеріали були вручені лише 14.11.2017 року о 10.00.

Після перерви, у ході розгляду, прокурор клопотання підтримав і просив задовольнити його у повному обсязі.

Захисники підозрюваної заперечували проти задоволення клопотання, оскільки строк дії попередньої ухвали сплив 12.11.2017 року, а за такого клопотання щодо продовження термінів не може бути задоволено.

Заслухавши думки учасників процесу та дослідивши надані матеріали, слідчий суддя Галина Подзігун відмовила у задоволенні клопотання про продовження строку дії раніше обраного запобіжного заходу, з огляду на те, що строк дії попередньої ухвали сплив за два дні до судового розгляду клопотання, а відповідно втратив чинність раніше обраний запобіжний захід, про продовження дії якого клопотав слідчий.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду