Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у замаху на вбивство високопосадовця залишились під вартою

16 листопада 2017, 17:00

Апеляційний суд Одеської області залишив без змін ухвали Київського районного суду міста Одеси про тримання під вартою підозрюваних у здійсненні замаху на вбивство заступника голови Одеської обласної ради.

Слідство встановило, що невідома особа замовила підозрюваним вбивство посадової особи. Для виконання завдання необхідно було розробити детальний план, який включав в себе спостереження за укладом життя об’єкту та виявлення найбільш зручних обставин для скоєння злочину.

 4 жовтня 2017 року близько 20.19 потерпілий виходив з приміщення ресторану Бабель Фіш. В цей час один з підозрюваних через відкрите заднє пасажирське вікно автомобілю «KIA Cerato», на якому були встановлені викрадені реєстраційні номери, здійснив 5 пострілів з самозарядного карабіну в бік заступника голови Одеської обласної ради. Однак довести злочин до кінця їм не вдалось, оскільки чоловік встиг забігти до приміщення ресторану. Після цього підозрювані зникли з місця скоєння злочину. Потерпілий отримав численні вогнепальні поранення та був госпіталізований до медичного центру.

Київський районний суд міста Одеси обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, однак ці ухвали були оскаржені в апеляційному порядку.

Розглянувши апеляційні скарги, Апеляційний суд Одеської області залишив без змін ухвали Київського районного суду міста Одеси, а підозрюваних – під вартою.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду