Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-брифінг новопризначеної судді Верховного Суду Світлани Яковлєвої та голови суду Валерія Драного відбувся у апеляційному суді Кіровоградської області

17 листопада 2017, 10:18

Суддя Світлана Яковлєва та голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний 16 листопада 2017 року провели зустріч з журналістами місцевих телеканалів, друкованих та інтернет-видань та представниками громадських організацій. Інформаційним приводом стало призначення суддею новоствореного Верховного Суду судді апеляційного суду Світлани Яковлєвої.

Світлана Володимирівна як суддя-спікер апеляційного суду подякувала представникам ЗМІ за плідну співпрацю, та запевнила про готовність комунікувати вже у статусі судді Верховного Суду.

                                        

Голова суду В.Драний зазначив, що зборами суддів апеляційного суду найближчим часом буде обрано суддю-спікера судової палати у кримінальних справах та наголосив на необхідності постійного діалогу суду зі ЗМІ та громадськістю з метою об’єктивного висвітлення судових процесів.

У ході зустрічі обговорювались актуальні проблеми так званого кадрового голоду в судах, надмірного навантаження на діючих суддів, що зумовлено виходом суддів у відставку та довготривалим процесом заповнення існуючих вакансій у судах.

В.Драний окреслив подальші напрями судової реформи, зокрема стосовно укрупнення районних судів та створення відповідних окружних судів.

С.Яковлєва відповіла на ряд запитань журналістів щодо процедури проходження конкурсу до Верховного Суду, зазначивши про його відкритість, прозорість та повідомила, що всі етапи конкурсу їй вдалося подолати успішно. Також Світлана Володимирівна висловила сподівання на ефективну та плідну роботу Верховного Суду задля забезпечення єдності судової практики та дотримання балансу між законністю та справедливістю правосуддя в Україні.

                                        

Джерело

За повідомленням прес-служби суду