Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у посяганні на територіальну цілісність України лишатимуться у СІЗО до 2 січня 2018 року

17 листопада 2017, 10:00

Колегія суддів Апеляційного суду Рівненської області у судових засіданнях, що відбулися 16 листопада, розглянула апеляційні скарги захисників громадян К. і Г. про скасування ухвал суду першої інстанції від 3 листопада 2017 року щодо продовження застосування до підозрюваних у посяганні на територіальну цілісність України арешту на 60 діб.

Продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно громадянина К., який підозрюється у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічних закликах і розповсюдженні провокаційних матеріалів за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Громадянина Г., який відмовився від конвоювання для участі в судовому засіданні,  підозрюють у незаконному зберіганні зброї та посяганні на територіальну цілісність України. Підозрюваний організував пікет, який відбувся 3 травня 2017 року під стінами Рівненської ОДА. Пікетувальники, а це близько 200 студентів, вимагали узаконити незаконний видобуток бурштину. Г. роздав учасникам несанкціонованого заходу плакати з провокаційними та агітаційними закликами, які можна вважати такими, що посягають на територіальну цілісність України.  

3 листопада 2017 року слідчі судді Рівненського міського суду вчетверте задовольнили клопотання слідчого щодо продовження запобіжного заходу громадянам К. та Г. у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб.

Кожного разу ухвали слідчих суддів суду першої інстанції захисники підозрюваних оскаржували до Апеляційного суду Рівненської області.

Як і в попередні рази, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, заслухавши доводи сторін, ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 3 листопада 2017 року щодо продовження підозрюваним строку тримання під вартою на 60 діб залишила без змін, апеляційні скарги захисників — без задоволення.    

Громадяни К. і Г. утримуватимуться під вартою до 2 січня 2018 року.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду