Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09 грудня 2015 року відбудеться круглий стіл на тему: "Налагодження ефективної комунікації - як головний елемент підвищення довіри громадськості до судової гілки влади"

30 листопада 2015, 12:15

 «Налагодження ефективної комунікації - як головний 

елемент підвищення довіри громадськості до судової гілки влади»

 Дата проведення: 09 грудня 2015 року

Організатор: Миколаївський районний суд Львівської області

Учасники: Судді-спікери, прес-секретарі судів, ТУ ДСА України в Львівській області, представники ЗМІ та ГО.

Місце проведення: Миколаївський районний суд Львівської області (Львівська область, м. Миколаїв, вул. І.Мазепи, 29)

 Забезпечення відкритості судів є центральною концепцією в побудові ефективної системи правосуддя та одним із найдієвіших способів забезпечення довіри з боку громадян до судової гілки влади.

Налагодження ефективної комунікації – як важливого елементу принципу гласності та відкритості тісно пов'язане із доступністю правосуддя, що включає в себе: відкрите ведення своєї діяльності судом; безпечність, доступність та зручність використання приміщень суду; забезпечення судом можливості ефективної участі у процесі всіх, хто постає перед ним, у тому числі осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Разом з тим на шляху до реалізації даного базового права громадяни стикаються з великою кількістю перешкод: складність та незрозумілість судових процедур; відсутність в судах зручно розташованих інформаційних стендів та зразків документів; відсутність терміналів для сплати судового збору, спеціальних місць для очікування та обслуговування.

Брак змін в даному напрямку приведе до подальшого зростання незадоволеності суспільства судами та критичним зниженням довіри до судової гілки влади.

 Мета заходу: Обговорення стану комунікації з громадськістю та ЗМІ в судах, з метою усунення негативних тенденцій у висвітленні їх діяльності у спосіб, що підриває довіру суспільства до останніх, застосування дієвих методів реалізації інформаційної відкритості судів, налагодження конструктивних зв’язків із представниками засобів масової інформації, задля підвищення рівня довіри до судової гілки влади. Використання соціальних мереж – як ефективного механізму комунікацій, які дозволяють оперативно і доступно доносити інформацію. Напрацювання рекомендацій експертів щодо впровадження ефективних моделей комунікаційної діяльності, зокрема в період кризових ситуацій.

 Ви можете зареєструватись на даний захід, зателефонувавши за номером 0(241) 51-545 або написавши на адресу: inbox@mk.lv.court.gov.ua Контактні особи – Дмитречко Мар’яна, Лі Поліна.