Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

14 грудня 2015 року у Верховному Суді України обговорять сучасні стандарти судочинства

10 грудня 2015, 18:41

 Міжнародний форум «Судова реформа: підвищити довіру до суду та створити стандарти правосуддя в Україні» відбудеться 14 грудня 2015 року у Кловському палаці (вул. Пилипа Орлика, 8). У заході візьмуть участь судді, працівники апаратів судів, провідні фахівці в галузі права, міжнародні експерти, громадські активісти. Початок форуму – о 10.00, реєстрація учасників – з 9.00.

Під час форуму буде обговорено стан реалізації судової реформи в Україні та забезпечення права на справедливий суд, шляхи підвищення довіри до суду, формат утвердження міжнародних стандартів судочинства, посилення незалежності судової влади в Україні.

Учасникам заходу також буде презентовано результати всеукраїнського моніторингу діяльності судів України із демонстрацією відео судових засідань у цивільних, кримінальних, господарських та адміністративних справах.

Моніторинг проходив із 12 жовтня до 30 листопада 2015 року у рамках співпраці Верховного Суду України й проекту «Відкритий суд» Громадської організації «Відкрита Україна». Угоду про партнерство Верховного Суду України та ГО «Відкрита Україна» у проведенні конкурсу «Репортер Відкритого суду» було підписано на початку жовтня.

На переконання Голови Верховного Суду України Ярослава Романюка, надавати можливість громадянам формувати власну думку про діяльність судової системи є вимогою часу. І це є, з одного боку, – одним із дієвих засобів підвищення рівня довіри до судів та суддів із боку громадянського суспільства, а з другого – удосконалення роботи судових установ.