Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася нарада з головами місцевих судів Луганської області

11 листопада 2011, 15:45

11 листопада 2011 року в актовій залі Апеляційного суду Луганської області відбулася нарада Голови ДСА України Руслана Кирилюка з  головами місцевих судів Луганської області.
У нараді взяли участь голова апеляційного суду Луганської області Володимир Бєсєда, голова Луганського окружного адміністративного суду Світлана Тріфанова, голова господарського суду Луганської області Любов Іноземцева, а також голови та керівники апаратів місцевих загальних судів, судді апеляційного суду Луганської області, радник Голови ДСА України Юрій Забара, начальник ТУ ДСА України в Луганській області Микола Чуланов, керівники структурних підрозділів Територіального управління ДСА України в Луганській області.
Руслан Кирилюк поінформував учасників наради про стан фінансування судової влади області та позитивні зміни, передбачені у зв‘язку із набранням чинності  Законом України «Про судовий збір». Зокрема, Голова ДСА України зауважив, що у 2012 бюджетному році заплановане збільшення видатків на потреби судової влади у 1,5 рази, тобто  сума коштів на потреби судівництва складатиме 3,9 млрд. грн. За його словами, збільшення фінансування дозволить фінансувати у повному обсязі призупинені  статті Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо суддівської винагороди, а також передбачене збільшення майже у два рази зарплатні працівникам апаратів судів та буде змога повніст ю оплачувати спожиті комунальні витрати.
Голова ДСА України також повідомив учасникам наради, що під час зустрічі з керівництвом Луганської області було обговорено питання забезпечення судів приміщеннями, і голови Луганської обласної ради та обласної державної адміністрації висловили готовність сприяти вирішенню питань забезпечення судів належними приміщеннями.