Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП погодила перерозподіл бюджетних видатків з метою додаткового фінансування Авдіївського міського суду Донецької області

23 лютого 2022, 15:21

Вища рада правосуддя вирішила погодити запропонований Державною судовою адміністрацією України перерозподіл видатків державного бюджету, необхідних для виплати заробітної плати працівникам апарату Авдіївського міського суду Донецької області.

Бюджетні асигнування у сумі 3 627,7 тис. гривень пропонується збільшити за рахунок коштів, акумульованих за напрямом використання «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються».

Нагадаємо, роботу цього суду після вимушеної майже восьмирічної перерви, спричиненої активними бойовими діями на Сході країни відновлено з 20 січня 2022 року після ухвалення ВРП рішення про відрядження судді Сергія Проніна до Авдіївського суду строком на один рік.

Крім звернення ДСА України 22 лютого 2022 року до Вищої ради правосуддя надійшов лист Авдіївського міського суду Донецької області з проханням розглянути питання щодо збільшення фонду оплати праці працівників апарату.

З метою заповнення штату працівників апарату, а саме посад секретаря судового засідання, секретаря суду, консультанта суду (по роботі з персоналом), головного спеціаліста з інформаційних технологій суд оголосив відповідний конкурс на зайняття вказаних вакантних посад. Однак у зв’язку з низьким рівнем оплати праці жоден кандидат не подав документи для участі у конкурсі.

Авдіївський міський суд Донецької області зазначив, що з огляду на наявний фонд оплати праці працівників апарату суд не має можливості запропонувати потенційним претендентам на вакантні посади конкурентну заробітну плату, що ставить під сумнів можливість його повноцінної роботи.   

З огляду на вказане Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2111 «Заробітна плата» та 2120 «Нарахування на оплату праці».

Рішення щодо розподілу бюджетних коштів між судами (крім Верховного Суду) приймається ДСА України за погодженням із Вищою радою правосуддя.

Вища рада правосуддя