Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудові охоронці не тільки охороняють об’єкти судової влади, а й працюють у складі підрозділів тероборони

01 березня 2022, 16:29
В умовах війни судові охоронці не тільки охороняють об’єкти судової влади, а й боронять свої міста і містечка у складі підрозділів територіальної оборони.
 
Напад росії на Україну переважна більшість співробітників Служби судової охорони зустріли на постах несення служби з охорони органів та установ судової влади країни.
 
З першої хвилини повномасштабного ворожого нападу на нашу країну, співробітники Служби судової охорони взяли до рук бойову зброю та стали на захист не тільки судових установ, а й своєї землі, свого дому, своєї родини.
 
Наразі майже в усіх регіонах охоронці Феміди не лише стоять на варті об’єктів системи правосуддя, а й у вільний від несення служби час разом із мільйонами містян долучилися до заходів територіальної оборони і спільно з правоохоронцями та іншими силовиками забезпечують безпеку на територіях своїх громад. Зокрема, беруть участь у заходах з протидії діяльності диверсійно-розвідувальних груп російських окупантів, оберігають державне та приватне майно від мародерів, перешкоджають нанесенню на будинки та інші об’єкти різноманітних міток та радіомаяків наведення ворожої авіації тощо.
 
Так, майже 60 співробітників Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області влилися в ряди підрозділів територіальної оборони столиці України і цілодобово перебувають в готовності дати відсіч російським загарбникам на вулицях міста.
 
Поки вони будуть задіяні в територіальній обороні, їх бойові побратими взяли на себе додаткове навантаження з охорони і оборони об’єктів судової влади Києва.
 
Жінки-співробітниці Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області вирушили на “медично-гуманітарний фронт”: вони допомагають волонтерам, проходять посилений вишкіл із тактичної медицини та облаштували бомбосховище і підземний шпиталь.
 
Ураховуючи воєнний стан та ситуацію в державі, командування Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області прийняло рішення і достроково взяло під свій захист останні три судові установи області, які не перебували під охороною Служби. Це Старосинявський, Новоушицький та Чемеровецький районні суди.
 
Відтепер абсолютно всі органи та установи судової влади Хмельниччини перебувають під охороною Служби судової охорони. А загалом під захистом Служби вже перебувають 598 органів та установ системи правосуддя України.