Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява Мережі голів верховних судів Європейського Союзу та Європейської мережі рад юстиції

06 березня 2022, 17:20

У відповідь на звернення в. о. Голови ВРП Віктора Грищука Мережа голів верховних судів Європейського Союзу та Європейська мережа рад юстиції у своїй заяві зазначили про рішуче засудження грубого порушення міжнародного права та агресивного акту війни, вчиненого Російською Федерацією проти України.

Вони закликають повернутися до цивільних форм переговорів відповідно до норм міжнародного права, з дотриманням прав людини, принципів демократії та верховенства права.  

Учасники Мережі висловили глибоке занепокоєння за громадян України та зазначили, що є солідарними із народом та судовою системою нашої держави.

Представники вказаних організацій запевнили, що підтримуватимуть Верховний Суд, Вищу раду правосуддя та усю українську судову владу у подоланні цієї найсерйознішої кризи, використовуючи усі свої можливості.

Мережа голів верховних судів Європейського Союзу та Європейська мережа рад юстиції закликають країни–члени ЄС та  установи ЄС використовувати всі засоби та ресурси, які надає їм верховенство права, щоб покласти край несправедливості.