Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові органи Іспанії, Угорщини та Латвії висловили підтримку народу України

07 березня 2022, 12:33

Постійна Комісія Генеральної ради судової влади Королівства Іспанії, Національна судова рада Угорщини та Судова рада Латвії засудили військове вторгнення до України, здійснене з грубим порушенням норм міжнародного права, всупереч фундаментальним правам людини і висловили свою підтримку суддям,  правничій спільноті та народу України.

Постійна Комісія Генеральної ради судової влади Королівства Іспанії підтримала заяву Європейської мережі рад юстиції та Мережі голів верховних судів Європейського Союзу та зазначила про необхідність негайного припинення військової агресії щодо України. Крім того Комісія висловила особисту підтримку та солідарність Вищій раді правосуддя та усім органам судової влади у ці жахливі часи, зауваживши, що демократія та свобода будуть завжди переважати над ірраціональною та деспотичною силою.

Національна судова рада Угорщини також підтримує суверенітет та територіальну цілісність України відповідно до міжнародного права та висловлює свою солідарність із народом України у боротьбі за національну незалежність.

Колеги із Угорщини висловили співчуття українським суддям і правникам та закликали угорську правову спільноту підтримати Україну під час агресії, яка порушує загальні принципи міжнародного права та права людини.

Судова рада Латвії одноголосно ухвалила резолюцію, якою рішуче підтримала Україну, її суверенітет та територіальну цілісність відповідно до міжнародного права. Резолюцією засуджено військовий напад Російської Федерації на Україну та наголошено на порушенні Росією статті 2(4) Статуту Організації Об’єднаних Націй.