Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні колеги та колежанки!

08 березня 2022, 16:33

У далекому 1977 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасницям оголосити 8 березня Днем Організації Об'єднаних Націй для прав жінок і миру в усьому світі.

В цей 13-й день війни зовсім по-іншому сприймаються права та свободи людини і громадянина, зовсім по-іншому усвідомлюються базові людські цінності, зовсім по-іншому постало питання про рівність прав чоловіків та жінок.

Ворог, що топче й палить українську землю, вбиває українських дітей, руйнує українські міста, отримує достойну відповідь від наших воїнів, які мають різний гендер, але однакове сприйняття свободи, любові та гідності. Це і є справжня рівність, яка була на наших землях ще від часів княгині Ольги і яку ми всі пронесли крізь віки.

І сьогодні нам бракує лише миру! Миру для наших жінок, миру для наших батьків, миру для наших дітей та їхнього майбутнього на рідній землі.

Вірю, що дуже скоро мир прийде в наші домівки. Його принесуть воїни ЗСУ і представники територіальної оборони, дипломати і волонтери, лікарі і рятувальники, прокурори і судді, які кожен на своєму місці боронять нашу країну та наближають перемогу.

8 березня – це не день жінок, як його роками представляє радянсько-російська пропаганда. 8 березня – це день рівних прав і миру, як його визначає ООН.

Я бажаю всім нам найскорішого настання миру! А все інше ми разом відбудуємо!

Все буде Україна!

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв