Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддівська спільнота Польщі демонструє солідарність з народом України та надає гуманітарну допомогу

14 березня 2022, 12:51

Як повідомила член Вищої ради правосуддя, суддя Луцького міськрайонного суду  Інна Плахтій, колеги-судді та працівники судів різних регіонів Республіки Польща активно долучилися до збору та надання гуманітарної допомоги для потреб військових та цивільного населення в Україні.

За словами Інни Плахтій, зокрема надійшли ліки для дорослих та дітей, перев’язувальні матеріали, продовольчі товари, дитяче харчування та товари для маленьких українців, засоби дезинфекції та гігієни, одяг, речі побутового вжитку та інше. Отримана допомога розподіляється, передається волонтерам і благодійникам та спрямовується у різні регіони України.

«Сердечно дякуємо польським колегам за небайдужість та підтримку в такі важкі для нашої країни часи! Для нас дуже важлива ваша дружня позиція та реальна допомога», - зазначила член ВРП.

Також судді Республіки Польща долучилися до створення біля міста Любліна та роботи волонтерського пункту для допомоги дітям та жінкам, які прибувають з України.

Як ми повідомляли, виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Віктор Грищук провів низку консультацій щодо допомоги нашій державі.

Зокрема під час телефонних перемовин з першим головою Верховного Суду, головою Державного трибуналу Республіки Польща, професоркою Малгожатою Мановською та суддею цього Суду  професором  Кшиштофом Вяком обговорювали допомогу наших міжнародних партнерів у формуванні гуманітарних конвоїв до України, потребу у донесенні правдивої інформації про критичну ситуацію, зумовлену військовою агресією.

Крім того, у відповідь на звернення в. о. Голови ВРП Віктора Грищука Мережа голів верховних судів Європейського Союзу та Європейська мережа рад юстиції у своїй заяві зазначили про рішуче засудження грубого порушення міжнародного права та агресивного акту війни, вчиненого Російською Федерацією проти України.

Судова рада Словацької Республіки та Вища рада магістратури Республіки Молдова також висловили підтримку народу України та Вищій раді правосуддя. Постійна Комісія Генеральної ради судової влади Королівства Іспанії, Національна судова рада Угорщини та Судова рада Латвії засудили військове вторгнення до України, здійснене з грубим порушенням норм міжнародного права, всупереч фундаментальним правам людини і висловили свою підтримку суддям,  правничій спільноті та народу України.

Асоціація «Суддівські ініціативи відкритого правосуддя» (Judicial Initiative for Open Judiciary (ZOJ) також висловила підтримку українським суддям, та зазначили про готовність надавати максимальну допомогу у боротьбі за верховенство права в України. Представники Асоціації повідомили, що будуть ініціювати надання допомоги та заходи підтримки на платформі європейської Асоціації суддів спрямовані на припинення війни та відновлення належного правосуддя в Україні.