Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2022, 08:11

Вітання Вищої ради правосуддя 

Шановні співвітчизники, Вища рада правосуддя вітає з державним святом – Днем Конституції України!

Засадничий для держави Основний закон демонструє, що Україна є європейською державою за своєю суттю та цінностями, тяглістю тисячолітньої правової традиції.

Здобуття Україною статусу кандидата на членство в Європейському Союзі засвідчує невідворотність закріпленого у Конституції європейського курсу нашої держави, визнання на міжнародному рівні важливої ролі та місця нашої країни у співтоваристві.

Український конституціоналізм має глибокі корені. Сучасній  Конституції передували визначні документи минувшини – «Руська правда» Ярослава Мудрого, перша у Європі Конституція Гетьмана Пилипа Орлика, ідея Конституанти часів Української Народної Республіки.

Ухвалення Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки.

Нині українські воїни борються за те, щоб норми Конституції діяли на всій території вільної України. Ми підтримуємо їх і щиро віримо у їхню перемогу та утвердження принципів Основного Закону України на наших звільнених землях. 

Зі святом, з Днем Конституції.

Слава Україні.

 

Вітання Верховного Суду з Днем Конституції України!

Захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього Українського народу. Так зазначили у статті 17 Конституції України її автори майже 30 років тому. Цього ж принципу ми дотримуємося сьогодні, захищаючи нашу свободу й незалежність.

Національна ідея, закріплена в Конституції України, та нездоланний дух українців, вигартуваний століттями боротьби за власне існування, об’єдналися задля майбутнього нашої держави.

З Днем Конституції України, вільний і непереможний Український народе!

 

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги, судді, працівники апарату судів! Вельмишановні співвітчизники!

Від імені Ради суддів та від себе особисто щиро вітаю вас з Днем Конституції - головного закону нашої країни. Наша Конституція, без перебільшення, є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші обов'язки перед державою і визначає наш шлях як країни.

Як ніколи ми це зрозуміли, коли 24 лютого 2022 року, російські загарбники вдерлися з війною на територію нашої держави з єдиною метою – повалення нашого Конституційного ладу, а за цим - повного знищення українців як нації. Не вдалося! Не вдасться!

Наші Збройні Сили України, кожен українець, кожен громадянин України став на захист держави і її Конституції. Ми зрозуміли, що маємо, що можемо втратити і що ніколи не дамо у нас забрати – Основний Закон, який гарантує нас як націю і суверенну державу!

Сили нам, віри, завзяття і миру!

З Днем Конституції України! Все буде Україна!

З повагою

Голова Ради суддів України Богдан Моніч              

 

Привітання Голови ДСА України з Днем Конституції України

Шановні працівники апарату судів, органів та установ системи правосуддя, колеги!

Від імені колективу Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення Дня Конституції України!

26 років тому 300 народних депутатів України проголосували за Основний Закон держави, який визначав наше життя набагато років вперед і ми жили – будуючи, створюючи, об'єднуючи наші прагнення і зусилля.

Нині ми усвідомлюємо скільки багато було зроблено для народу під захистом Конституції і знаємо, що слід зробити аби наші права і свободи ніколи і ніким не були порушені.

Зі святом Вас, колеги! Від усього серця бажаю Вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у Ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці, а найголовніше- миру заради непорушності принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.

З повагою
Голова ДСА України Олексій Сальніков

                                                       

Звернення Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря з нагоди Дня Конституції України 

Шановні співробітники та працівники Служби судової охорони!
 
Понад чверть століття минуло з тієї доленосної історичної події, коли українська держава отримала свою Конституцію.
 
Українці крізь віки пронесли розуміння важливості рівних прав, демократичного ладу й відповідальної влади.
 
Водночас Конституція – це не лише Основний Закон. Це те, що згуртовує, об’єднує, скріплює націю в найбільш відповідальні періоди та моменти історії.
 
І саме зараз такий момент настав. Саме зараз вирішується доля нашої країни, наше конституційне право на вільний вибір, на краще життя!
 
Українці зі зброєю в руках стали на захист не лише своєї землі й територіальної цілісності, ми захищаємо власну національну державність, демократію, свободу, волю та свій європейський вибір, закріплені в нашій Конституції!
 
Сьогодні ми всі сповнені гордості за нашу країну, віри в Перемогу над російськими окупантами та у велике історичне майбутнє України!
 
Разом переможемо!
 
Слава Україні!
 
 
Вітання Національної школи суддів України з Днем Конституції України
 

Шановні колеги, друзі!

Від себе особисто та від імені колективу Національної школи суддів України щиро вітаю Вас із державним святом – 

Днем Конституції України!   

У ці непрості для країни часи Конституція є не лише Основним Законом України, але й визначальним чинником забезпечення її державного суверенітету, згідно з яким захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності країни, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Тож будемо гідними права бути громадянами України, об’єднуємося навколо наших конституційних цінностей, відстоїмо нашу свободу і наш цивілізаційний вибір!

Користуючись нагодою, бажаю всім міцного здоров’я, миру, оптимізму, упевненості в завтрашньому дні, натхненної праці та успіхів задля світлого майбутнього України!

З повагою

Ректор Микола Оніщук