Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дмитра Лук’янова обрано членом Вищої ради правосуддя від З’їзду науковців

20 серпня 2022, 11:21

Під час продовження проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ 19 серпня 2022 року на посаду члена Вищої ради правосуддя обрано Лук’янова Дмитра Васильовича.

З’їзд розпочав свою роботу ще 10 грудня 2021 року. Однак оскільки висновок щодо кожного кандидата та список кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання на посаду члена ВРП не надійшли станом на початок З’їзду, було оголошено перерву в його роботі.

Лук’янов Дмитро Васильович – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, член-кореспондент Національної академії правових наук України.

Відповідно Закону України «Про Вищу раду правосуддя» З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ обирає двох членів ВРП.

Як повідомили у оргкомітеті З’їзду, жодне з рішень під час розгляду рекомендації Етичної ради щодо Віктора Грищука не отримало необхідної кількості голосів.

7 травня 2022 року Етична рада визнала таким, що не відповідає критерію професійної етики та доброчесності і відсторонила від посади члена ВРП Віктора Грищука, який також був обраний з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ і набув повноважень у 2019 році.

Вища рада правосуддя