Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ленінському районному суді м. Кіровограда відбулось підготовче судове засідання відносно обвинуваченої в державній зраді

02 вересня 2022, 15:28

2 вересня 2022 року  відбулось підготовче судове засідання відносно громадянки О., яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада).

За версією слідства, під час окупації одного з сіл Миколаївської області військовослужбовці збройних сил російської федерації вирішили налагодити зв’язок з лояльно налаштованими місцевими жителями для отримання інформації щодо учасників АТО, патріотично налаштованих активістів, які могли б організувати рух опору військовій агресії. Місцева жителька, вона ж обвинувачена О., не покинувши окуповану територію, погодилася налагодити особистий контакт з військовослужбовцями країни-агресора, які перебували на території одного з сіл Миколаївської області.

Обвинувачена О. у період з 04 по 16 березня 2022 року, з корисливих мотивів, за продукти харчування, грошові кошти та можливість вільно пересуватися по окупованій території, повідомила військовослужбовцям РФ про місце проживання колишнього учасника АТО, в результаті чого останній та його побратим були вбиті ЗС РФ.

В ході підготовчого судового засідання прокурор заявив клопотання щодо продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно обвинуваченої О. Суд клопотання прокурора задовольнив.

Враховуючи те, що подія мала місце на території, на яку територіальна юрисдикція Ленінського районного суду м. Кіровограда не поширюється винесена ухвала про направлення кримінального провадження до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду для визначення його підсудності.

Пресслужба Ленінського районного суду м. Кіровограда