Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України обговорено реалізацію навчальної програми з питань судового адміністрування 2014-2015 років

15 жовтня 2014, 10:20

14 жовтня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з керівником Проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Девідом Воном та представниками Національної школи суддів України.

На засіданні також були присутні представники Національної школи суддів України, ДСА України та Проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя".

Учасниками зустрічі обговорено організаційні питання реалізації нового курсу навчальної програми з питань судового адміністрування у    2014–2015 роках. Зокрема, Проект поінформував про залучення Університету штату Мічиган до другого кола навчальної програми з питань судового адміністрування та щодо запланованого семінару для американських та українських викладачів, який відбудеться у Львові з 18 по 21 листопада 2014 року.

Керівник Проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Девід Вон зазначив, що спільною метою Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України та Проекту, як організаторів навчальної програми 2014–2015 років, є збереження та підтримка того ж позитивного запалу, який був у попередньому колі програми.

Крім того, учасники зустрічі обговорювали питання організації подібної навчальної програми й для голів судів. У рамках обговорення цього питання Голова ДСА України наголосив, що навчання є надзвичайно важливим для керівників апаратів судів, а також дуже корисним, враховуючи новели в українському законодавстві, для голів судів. "Навчання – це основоположна складова успіху, а вчитися варто завжди", – сказав Зеновій Холоднюк. Також очільник ДСА України запропонував залучити в якості викладачів чи експертів навчальної програми діючих голів судів, у тому числі з інших країн світу.

Також Голова Державної судової адміністрації України розповів, що 13 жовтня 2014 року у Верховному Суді України відбулося виїзне засідання Уряду, в якому прийняли участь члени Уряду в повному складі, всі судді Верховного Cуду України та голови вищих спеціалізованих судів. Урядом було представлено нову редакцію Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Зеновій Холоднюк наголосив на тому, що в презентованому законопроекті враховано 90 відсотків пропозицій, підготовлених ДСА України.

 

Довідково: завдяки навчальній програмі з питань судового адміністрування 2013 року, 40 керівників апаратів судів, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації з усієї України, відібраних на конкурсній основі, прослухали курс лекцій та отримали практичні знання та навички: стратегічного бачення й планування розподілу ресурсів, бюджетного планування та фінансування діяльності судів, управління проходженням справ, управління інформаційними технологіями, управління кадровими ресурсами, підвищення кваліфікації, отримання освіти та проходження навчання, компетенції лідерства та навичок лідера, цілей та обов’язків судів, взаємодії судів та зв’язків з громадськістю.

Враховуючи позитивний досвід успішного втілення такої навчальної програми в попередні роки, прийнято рішення долучити бажаючих випускників до тренерського складу двотижневої навчальної програми, яка відбудеться у квітні 2015 року. Тим більше, що таке бажання виявили 23 з 40 випускників.