Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для побудови ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою важлива думка апеляційних судів

06 вересня 2022, 17:16

Вища рада правосуддя пропонує головам апеляційних судів надати пропозиції для ефективної взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою.

26 серпня 2022 року в Офісі Генерального прокурора відбулася нарада за участю представників судової влади, під час якої учасники обговорили координацію дій судової гілки влади та правоохоронних органів задля якомога ефективнішого розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти національної безпеки – державну зраду, пособництво агресору, колабораційну діяльність.

За результатами робочої зустрічі до Вищої ради правосуддя надійшли матеріали щодо актуальних питань взаємодії правоохоронних органів та органів прокуратури із судовою системою в умовах правового режиму воєнного стану для  використання у роботі.

Слід зазначити, що до повноважень Ради відноситься узагальнення пропозицій судів, органів та установ системи правосуддя стосовно законодавства щодо їх статусу та функціонування, судоустрою і статусу судді.

Тому з метою побудови більш ефективної взаємодії між правоохоронними органами із судовою системою ВРП звернулася до голів апеляційних судів з ініціативою висловити пропозиції або актуальні питання, які потребують вирішення та розглянути зазначені матеріали в межах відповідного апеляційного округу (з урахуванням дійсної територіальної підсудності).

Вища рада правосуддя