Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід військовослужбовцям, підозрюваним у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами

06 вересня 2022, 17:58

Двом військовослужбовцям, які підозрюються у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 414 Кримінального кодексу України, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 3 листопада 2022 року, а також визначено розмір застави в сумі 416 000 гривень кожному.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора містили достатні підстави вважати, що підозрювані можуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також впливати на свідків.

У ході досудового розслідування встановлено, що під час демонстрації цивільному населенню зброї та боєприпасів 3 вересня 2022 року близько 13 год. 27 хв. у парковій зоні в м. Чернігові незаконні дії двох військовослужбовців призвели до отримання кількома особами тілесних ушкоджень різного характеру та ступеню тяжкості.

Судове рішення може бути оскаржене протягом п'яти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.

Деснянський районний суд м. Чернігова