Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центр суддівських студій та Рада суддів України оприлюднять результати опитування громадян – відвідувачів судів

03 листопада 2014, 14:56

 5 листопада 2014 року у Великому конференц-залі Національної академії наук України

(м. Київ, вул. Володимирська, 55, 2-й поверх) відбудеться круглий стіл на тему «Презентація та обговорення результатів моніторингу доступності, ефективності та неупередженості правосуддя в Україні», організований Центром суддівських студій у співпраці з Радою суддів України в рамках Проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Початок заходу о 15:00 (реєстрація учасників з 14:30).

Метою заходу є ознайомлення учасників круглого столу з результатами опитування громадян – відвідувачів судів під час Всеукраїнської акції “Зміцнимо довіру громадян до суду”, проведеної з 1 по 5 вересня 2014 року. Всього було опитано біля 22 тис. респондентів.

У роботі круглого столу візьмуть участь представники державних органів влади України, наукових та дослідних установ, іноземні експерти, представники громадських об`єднань, міжнародних організацій та ЗМІ.

Зокрема, до участі запрошено Ярослава Романюка, Голову Верховного Суду України; Валентину Сімоненко, Голову Ради суддів України;  Павла Петренка, Міністра юстиції України; Олександра Волкова, Керівника Головного управління з питань судоустрою та правової політики Адміністрації Президента України; Бориса Гулька, Голову Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ; Богдана Львова, Голову Вищого господарського суду України; Олександра Нечитайла, Голову Вищого адміністративного суду України.

Також  у круглому столі візьме участь Пан Крістос Джакомопулос,  Директор Генерального департаменту з прав людини Ради Європи, Спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи.

Учасники круглого столу обговорюватимуть результати дослідження з питань: ефективність роботи судів; незалежність та неупередженість судів; доброчесність правосуддя; справедливість судових рішень.

Однією з центральних тем обговорення стане оцінка громадянами рівня довіри до судів та судової влади загалом.  

Інформація для журналістів та представників ЗМІ:

Для висвітлення заходу звертайтесь, будь ласка, до Центру суддівських студій за телефонами (044) 234-35-86, (050) 334-60-14 або електронною поштою: judges@i.com.ua до 17:00 4 листопада 2014 року.